
دمپختک به نوعي غذاي اصيل تهروني هاي قديمه . مادر بزرگم از اين غذا درست مي کرد. من عاشق اين غذام . همسرم هم با اينکه اصليتش زنجانيه و اصلاً اين غذا رو نخورده بود ولي الان به جرات مي تونم بگم يکي از طرفدارهاي پر و پا قرصشه. تا ميگم غذا چي درست کنم ؟ يا ميگه دمپختک يا عدس پلو و يا ماکاراني !! انگار غذاي ديگه اي وجود نداره . نميدونم شايدم ازتنبليشه که نميخواد فکرش رو به کار بندازه!!!
مواد لازم :
برنج.................. دو پيمانه
باقالي زرد.......... يک پيمانه
پياز.................. 3 تا 4 عدد بزرگ
روغن .............. به ميزان لازم
زردچوبه........... 1 قاشق غذاخوري
طرز تهيه :
ابتدا برنج را همراه باقالي ها خيس کرده و قابله آب را روي شعله گاز گذاشته و توي آن زردچوبه مي ريزيم. اين غذا بايد زرد رنگ باشد. البته من اين بار از زعفران استفاده کردم ولي مزه اش به خوبي زماني که با زردچوبه درست مي شود نشد. بعد برنج و باقالي را در قابلمه ريخته و پس از چند جوش آبکش مي کنيم.
پياز ها را نگيني خرد کرده و سرخ مي کنيم . زماني که طلايي شد ، روغن پياز را مي گيريم و لابلاي پلو ،پيازداغ مي ريزيم . سعي کنيد ته ديگ اين غذا از خود مواد باشد. يعني از سيب زميني يا نان استفاده نکنيد. سپس بگذاريد تا دم بکشد. اين غذا را با روغن فراوان نوش جان کنيد!!