شنبه، آبان ۲۳

ماروکا


مواد لازم براي 4 نفر :

مرغ ------------------------ براي هر نفر يك تكه + 1-2 عدد اضافه 

پودر كاري ------------------- 2 قاشق غذا خوري 

نمك ، فلفل سياه ، زيره-----------روي هم نصف استكان 

پودر سير پودر اورگانو ---------- به مقدار لازم 

ليمو اماني -------------------- يك عدد 

فلفل سبز -------------------- يك عدد متوسط 

گوجه فرنگي ----------------- يك عدد متوسط 

پياز ------------------------ 2 عدد متوسط 

زعفران دم شده ---------------- نصف استكان 

هويچ كدو ----------------- از هر كدام دو عدد متوسط 

آبليمو ---------------------- به ميزان لازم 

طرز تهيه :

مرغ و يك عدد پياز خلال شده را كمي با هم تفت دهيد تا بوي خامي مرغ گرفته شود بعد با يك عدد ليمو اماني و 3 ليوان آب بگذاريد تا روي حرارت ملايم يك ساعت بپزد و فقط 2 ليوان از آب مرغ مانده باشد. يك عدد پياز باقيمانده را خلالي خرد كرده ، در مقداري كمي روغن سرخ كنيد تا طلايي شود بعد گوجه رنده يا ميكس شده را به آن اضافه كنيد و بگذاريد تا آب گوجه كاملا كشيده شود بعد فلفل سبز را ريز خرد كنيد و همراه زعفران دم كرده به گوجه اضافه كنيد درب ظرف را بگذاريد تا سس كاملا غليظ شود .

بعد از اينكه مرغ يك ساعت روي حرارت پخت ، پياز و ليمو را از آب مرغ جدا كنيد ، پودر كاري و يك قاشق چايخوري نمك  را در آب مرغ حل كنيد و همراه زيره و فلفل سياه داخل سس بريزيد و صبر كنيد تا سس كاملا غليظ و مزه دار شود . بعد مرغ ها را داخل سس بريزيد و روي حرارت ملايم و با درب نيمه باز بگذاريد كاملا بپزد و مزه دار شود .

بعد از اينكه مرغ ها كاملا پختند آنها را از سس خارج كنيد و روي سيني فر بچينيد( باقيمانده سس را نگه داريد )  مرغ ها را  به مدت 15 دقيقه با درجه حرارت 150 درجه در طبقه وسط فر گريل كنيد . نيازي نيست فر از قبل گرم شود . ( اگر براي گريل كردن از ماكروفر استفاده ميكنيد از دستور پخت تركيبي + گريل استفاده كنيد و به مدت 5-6 دقيقه مرغ را گريل كنيد . چون قدرت ماكروفر ها با هم متفاوت است اگر در اين مدت به نتيجه مطلوب نرسيديد اين زمان را تا دوبرابر افزايش دهيد ) در مدتي كه مرغ گريل ميشود ، هويج و كدو را جداگانه با مقداري آب و نمك بپزيد و در آخر مقداري آبليمو روي آنها بريزيد .

مرغ هاي گريل شده را در ظرف مورد نظر براي سرو بچينيد ، هويچ و كدو را كنار آنها بگذاريد و باقيمانده سس را يا روي آنها بريزيد و يا در ظرفي جداگانه كنار ظرف غذا بگذاريد . روي ظرف غذا را كمي پودر سير و پودر اوگانو (آويشن) بپاشيد و غذا را سرو كنيد .

 نكته : اورگانو همان پودر آويشن است.





چهارشنبه، آبان ۲۰

پاي سيب



مواد لازم داخل پاي:

 سيب درختي.......................... 2 عدد
كيوي ..................................1 عدد
شكر.................................... 2 قاشق غذاخوري
زعفران................................ يك سوم قاشق چايخوري
وانيل................................... يك سوم قاشق چايخوري
دارچين................................. نصف قاشق چايخوري
گلاب...................................4  قاشق غذاخوري
نشاسته................................. 1 قاشق غذاخوري
روغن مايع............................ 3 قاشق غذاخوري
آب......................................نصف پيمانه
پودر قند...............................100 گرم



طرز تهيه مواد داخل پاي سيب:

سيب و كيوي را پوست گرفته و رنده مي كنيم. نشاسته را در آب سرد حل مي كنيم و همراه با سيب و كيوي رنده شده حدود 10 دقيقه مي پزيم تا آب آن كاملا تبخير شود. سپس دارچين، وانيل، شكر، زعفران حل شده، گلاب و روغن مايع را به آن اضافه مي كنيم و كمي در روغن تفت مي دهيم. مواد را از روي حرارت بر مي داريم تا خنك شود و بتوانيم براي داخل خمير پاي از آن استفاده كنيم.


مواد لازم جهت تهيه خمير پاي:
ماست نصف پيمانه
روغن مايع نصف پيمانه
آرد سفيد گندم 2/5 پيمانه
پودر خمير ترش نصف قاشق چايخوري
نمك يك چهارم قاشق چايخوري
شكر 1 قاشق چايخوري



طرز تهيه خمير پاي:

ابتدا براي درست كردن خمير، آرد سفيد را خوب الك مي كنيم. بعد كمي از آرد را با ماست و كمي روغن مايع مخلوط مي كنيم و با دستمان ورز مي دهيم. به تدريج آرد سفيد را اضافه نموده و طوري ورز مي دهيم كه خمير به دستمان نچسبد و همچنان نرم و لطيف باشد.

پودر خمير ترش را با كمي آب گرم و شكر مخلوط مي كنيم و مي گذاريم حدود 15-10 دقيقه بماند تا عمل بيايد و پُف كند( ترجيحا جاي گرم باشد).
بعد از عمل آمدن خميرترش، كمي نمك به آن اضافه مي كنيم و با هم مخلوط مي كنيم و سپس به خمير اضافه مي كنيم. حدود 20 دقيقه خمير را ورز مي دهيم تا كاملا نرم شود و خوب عمل بيايد. 
سپس خمير را در يك نايلون پيچيده و حدود چند ساعت در يخچال مي گذاريم. 
بر روي تخته يا سيني كه آرد پاشيده ايم، خمير را پهن نموده و با وردنه باز مي كنيم تا صاف و نازك شود. سپس با دهانه استكان گرد قالب مي زنيم. بعد از موادي كه( در بالا) درست كرده ايم، كمي داخل خمير مي ريزيم روي آن را مي بنديم با قالب مورد نظر شكل مي دهيم 
از قبل روغن را در ظرفي كوچك گرم مي كنيم. بعد دو طرف پاي سيب ها را در روغن سرخ نموده و داخل توري مي گذاريم تا روغن اضافي آنها گرفته شود. بعد از خنك شدن شيريني ها، كمي پودر قند بر روي آنها مي پاشيم. در صورت تمايل مي توانيد از پودر پسته نيز استفاده كنيد و بعد سرو كنيد.
نکته : اين مدل  اصلي پاي سيب بود ولي همانطوري که در عکس مي بينيد من اينجوري به صورت کيک درستش کردم. اول خمير را پهن کرده در ظرفي که کمي گود باشد يعني لبه دار باشد. بعد مواد داخل پاي را در آن ريخته و رويش را با خمير ديگري مي پوشانيد و براي زيبا شدنش روي آن را با نوارهايي از خمير طرح بندي مي کنيم. و به مدت 45 دقيقه داخلي فر که از پيش با حرارت 160 درجه سانتي گراد گرم شده قرار مي دهيم. 



مواد لازم:
تخم مرغ=5 عدد
شکر=150 گرم
آبجوش=2/1 استکان
شربت=4/1 استکان
آرد=150 گرم
خامه فرم گرفته=بمقدار لازم
شکلات برای تزئین=بمقدار لازم
طرز تهیه:
زرده و سفیده تخم مرغ را از هم جدا کنید.
زرده ها را شکر مخلوط کرده و با همزن برقی بزنید. آبجوش را به آن اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا مایه سفید و غلیظ شود.
شربت را به این مواد بیفزایید.
سفیده ها را نیز جداگانه بزنید تا فرم بگیرد. بعد زرده و سفیده را با هم مخلوط کنید.
آرد را به مخلوط زرده و سفیده تخم مرغ بیفزایید و همه مواد را به آرامی با هم مخلوط کنید.
کف یک سینی 40 در 60 سانتیمتری را کاغذ بیندازید.
مایه را روی کاغذ بریزید و با پالت روی آن را صاف کنید و در فری که با آخرین درجه گرم کرده اید،به مدت 10 دقیقه قرار دهید تا بپزد. بعد از اینکه نان رولت را از فر خارج کردید،روی آن را بپوشانید تا خنک شود. رولت را روی یک کاغذ روغنی برگردانید. سپس آن را لوله کنید و به مدت 1 ساعت کنار بگذارید. بعد از یک ساعت، نان را باز کنید و سطح آن را با خامه فرم گرفته بپوشانید و دوباره آن را لوله کنید و در ظرف مورد نظرتان قرار دهید. روی رولت را با شکلات یا خامه به دلخواه تزئین کنید.

دوشنبه، آبان ۱۸

خورشت مرغ شمالي

مواد لازم : 
مرغ .................... به ميزان لازم ( به صورت تکه تکه شده )
پياز داغ ............... 3 تا 4 قاشق غذاخوري
سير داغ................ 3 قاشق غذاخوري
رب گوجه فرنگي..... 1 قاشق غذاخوري
روغن .................. به ميزان لازم
آلو خورشتي............ 10 عدد
زرشک ................ 1 پيمانه

طرز تهيه :
ابتدا مرغ را جداگانه با مقداري پياز و سير و در صورت تمايل با چند برگ ، برگ بو مي پزيم. پس از گذشت نيم ساعت  آلوها را در تابه اي تفت داده و به مرغ اضافه مي کنيم. زرشک را جداگانه در تابه اي ديگر با مقداري روغن و شکر درست کرده تا شکر آن آب شود. 
در پايان وقتي مرغ و آلوها به خوبي پختند (البته سعي کنيد آلوها وا نرود) پياز  داغ و سيرداغ را به آن اضافه کرده ، رب گوجه را نيز تفت داده و به خورشت اضافه مي کنيم. زرشک ها را نيز اضافه کرده و بعد از 3 الي 5 دقيقه زير غذا را خاموش مي کنيم. 
پياز و سير و زرشک و رب وقتي به غذا اضافه شد بايد بعد از 5 دقيقه زير غذا را خاموش کرد.
اين غذا مثل زرشک پلوي خودمونه ولي خيلي خوشمزه است. من که خيلي اين غذا رو دوست دارم. 
نکته : سعي کنيد پيازها طلايي شود و سيرها را زياد سرخ نکنيد و تکه هاي سير بايد ريز نباشد.

یکشنبه، آبان ۱۷

مرغ شکم پر



مواد لازم:

مرغ .....................يك عدد 

پياز.....................3 عددبزرگ

هويج ..................3 عدد متوسط

كشمش پلويي...........يك پيمانه

زرشک ................ يک پيمانه

گردو ....................يك پيمانه

آلو بخارا...............10 عدد

رب انار .............   3 تا 4  قاشق غذاخوري

رب گوجه فرنگي  ....3 قاشق غذاخوري

كره .......................150گرم

زعفران...................يك قاشق چايخوري

ادويه كاري و زدچوبه .........هر كدام يك قاشق مرباخوري

نمك و پودر فلفل ................به ميزان دلخواه

طرز تهيه :

1 - ابتدا مرغ را شسسته و خوب خشك ميكنيم سپس به آن نمك زده و كنار ميگذاريم تا مواد درون مرغ را آماده كنيم.

2 - براي تهيه مواد درون مرغ ابتدا پياز خرد شده را خوب درون روغن سرخ ميكنيم پس از سرخ شدن ادويه و زدچوبه و فلفل و نمك رااضافه كرده سپس كشمش پاك شده و شسته شده به همراه آلو و گردو به پيازهاي سرخ شده اضافه كرده و كمي تفت ميدهيم و در پايان زرشک و رب انار را اضافه کرده و کمي تفت مي دهيم و با اين مواد درون شكم مرغ را پر كرده و مرغ را درون ظرف نچسب تقريباٌ گود با ديواره ارتفاع 5 سانت قرار داده.

3 - رب گوجه را کمي تفت داده و به همراه زغفران و مقداري نمك در2 ليوان آب حل كرده و روي مرغ اضافه كرده و هويج ها رانيز حلقه حلقه كرده و درون مايه رب گوجه افزوده و در آخر تكه هاي كره را با مقداري زعفران روي مرغ قرار داده تا با حرارت فر ذوب شود تا هم مرغ و هم سس آن طعم كره بگيرد سپس مرغ را درون فر با حرارت بالا قرار داده و مرتب هر چند دقيقه يكبار از مواد سس را با قاشق برداشته و روي مرغ ريخته تا مرغ مزه بهتري بگيرد. لازم بذكر است براي پخت سريع مرغ ميتوان آنرا بچرخانيد يا در آخر شعله بالا را روشن كنيد و در اين صورت مواظب باشيد مرغ نسوزد .

نکته : انتهاي مرغ را با خلال دندان بسته تا مواد درون آن حين برگرداندن مرغ جهت پخت بهتر خارج نشود. پاهاي مرغ را نيز به هم ببنديد .براي اينكه از پخت مرغ اطمينان حاصل كنيد ميتوانيد با فرو بردن چاقو نوك تيز درون مرغ از پخت آن مطمئن شويد.