چهارشنبه، دی ۳۰

رولت خرما



مواد لازم :
خرمای جنوب ( رطب نباشه) .........300 گرم
پودر زنجبیل..............................1 قاشق چایخوری (در صورت تمايل)
کره........................................30 گرم
کنجد.......................................4 قاشق غذاخوری
پودر پسته................................4 قاشق غذاخوری
پودر نارگیل.............................4 قاشق غذاخوری
بيسکويت ساده ..........................50 گرم ( خرد شده )

طرز تهيه :
ابتدا هسته های خرما را از آن جدا می کنیم و در تابه ای همراه با کره تفت می دهیم ، سپس پودر زنجبیل را می افزاییم و مواد را از روی حرارت برمی داریم. بعد آن را بین دو کیسه نایلونی با استفاده از وردنه به صورت مستطیل باز می کنیم.سپس روی آن را ابتدا با یک لایه کنجد،بعد یک لایه پودر پسته  ، بيسکويت هاي خرد شده و بعد یک لایه پودر نارگیل می پوشانیم و با استفاده از نایلون،خمیر را رول می کنیم و همان نایلون را دور آن می پیچیم. رولت را یک ساعت در قسمت بالاي يخچال و يا در فريزر قرار می دهیم. سپس آن را به صورت حلقه های نيم تا يک سانتی برش می زنیم و در ظرف مخصوص آن را می چینیم و سرو می کنیم.
اين رولت بسيار خوشمزه و شيکه . من و مامانم اين رولت رو براي ختم پدرشوهرم درست کرده بوديم . همه مي خوردن و مي پرسيدن اين چيه ؟ چه جوري درست شده ؟
براي بچه ها هم خيلي خوبه . چون ممکنه خرما رو همينجوري نخورن ولي دو تا سه برش از اين رولت به اندازه 5 خوردن 5 تا خرما  است.

توت فرنگي شکلاتي







مواد لازم :
توت فرنگي درشت ..................... به ميزان لازم 
شکلات تخته اي ......................... به ميزان لازم 

طرز تهيه :
ابتدا شکلات تخته اي را به روش بن ماري آب کرده  در ظرف نسبتاً گود يا ظرف لبه داري مي ريزيم. سپس توت فرنگي هاي شسته شده را از دم گرفته و تا نيمه در ظرف شکلات کرده و مي گذاريم تا خشک شود. بعد آنها را در ظرف چيده و نوش جان کنيد . 
نکته : به جاي شکلات مي توانيد از عسل نيز استفاده کنيد . البته در عسل پودر نارگيل يا پودر پسته بريزيد تا زيباتر شود.

روش بن ماري :
 گرم کردن و حل کردن مواد غذایی روی بخار آب را طریقه بن ماری میگویند .
مثال: محتوی ظرف غذا را در ظرف آبی قرار داده و آن را روی حرارت اجاق گاز قرار میدهیم تا آب آرام آرام بجوشد و غذای سرد به این وسیله گرم شود و این بهترین و بهداشتی ترین روش برای گرم کردن غذا و حل کردن شکلات می باشد .  

من اين دستور رو اولين بار توي وبلاگ اليناي عزيزم ديدم. 

دوشنبه، دی ۲۸

اسموتي موز





مواد لازم : 
موز ..................... 4 عدد خرد شده 
آب ليمو ترش.......... 1 قاشق سوپخوري
عسل....................1/4 پيمانه
ماست...................1/2 -1 (يک و يک دوم پيمانه ) 
سيب.................... 1 پيمانه رنده شده 
شير.................... 1 پيمانه 

طرز تهيه :
موز را با آب ليمو ، عسل ، ما ست و سيب در مخلوط کن ريخته و خوب مخلوط کنيد تا يکدست شود. شير را نيز هنگام مخلوط کردن  اضافه کرده و پس از يکدست شدن کامل آنها در ليوان ريخته و نوش جان کنيد.

نکته : مي توانيد به جاي موز از ميوه هاي ديگر نيز استفاده کنيد.البته دستور بقيه اسموتي ها را در آينده از نزديک خواهم گذاشت.

بونيوئلوس BUÑUELOS




مواد لازم:
آرد ذرت ....................... 4 پيمانه (420 گرم)
پنير خامه اي .................. 2 پيمانه (400 گرم)
شکر............................. 1/4 پيمانه (38 گرم)
تخم مرغ ....................... 1 عدد 
شير.............................. 1/2 پيمانه (80 ميلي ليتر)
آرد سوخاري................... 1/4 پيمانه ( 35 گرم)
روغن مايع سرخ کردني..... به ميزان لازم

طرز تهيه :
 ابتدا آرد ذرت را با پنير مخلوط کنيد . شکر را به تخم مرغ افزوده و مخلوط کنيد.سپس شير را اضافه کرده، مخلوط آرد را به تدريج اضافه و مخلوط کنيد تا خمير يکدست شود. (اگر خمير به دست چسبيد مقداري آرد سوخاري به آن اضافه کنيد) . سپس به دلخواه برداشته و به شکل هاي گرد فرم دهيد و پس از غلطاندن در آرد سوخاري ، در روغن فراوان سرخ کنيد. سپس روي حوله کاغذي قرار دهيد تا روغن آن گرفته شود. 
نکته 1: مي توانيد بونيوئلوس ها را در آرد سوخاري نغلطانيد و سرخ کنيد.
نکته 2: اگر بونيوئلوس ها را در آرد سوخاري نزديد مي توانيد پس از سرخ کردن و تا وقتي که داغ است روي آن شکر بپاشيد.

منبع : من دستور اين غذا رو از مجله آشپزي ساناز و سانيا استفاده کردم.