شنبه، آبان ۹

سس تارتار

سس تارتار يکي از بهترين و معمولي ترين سس هايي است که بيشتر براي غذاهاي دريايي يا غذاهايي مثل بنيه ها مورد استفاده قرار مي گيرد. ولي من به شخصه از اين سس در انواع و اقسام سالادها هم استفاده مي کنم . بخصوص سالاد ماکاراني که خيلي خوشمزه ميشه .
* نکته : مواد اصلي سس را با ستاره مشخص مي کنم . موادي که ستاره دار نيستند را من به سليقه خودم اضافه کردم و نتيجه مطلوب ترين گرفتم. 

مواد لازم:
تخم مرغ پخته *............................. 1 عدد
سير* ......................................... 2 تا 3 حبه
خيارشور کوچک*......................... 1 تا 2 عدد
پيازچه خرد شده *......................... 2 قاشق غذاخوري
پياز........................................... 1 عدد کوچک
قارچ.......................................... 1 تا 2 عدد (بستگي به اندازه قارچ دارد) 
لبو خرد شده ................................ 1 قاشق غذاخوري
جعفري و گشنيز خرد شده................ 1 قاشق غذاخوري
هويج خرد شده ................... 1 قاشق غذاخوري
شکر................................ به ميزان لازم (2 تا 3 قاشق غذاخوري)
سرکه .............................. به ميزان لازم ( اندازه اي که سس شل نشود)
سس مايونز....................... 1 تا 2 ليوان ( بستگي به ذائقه دارد)

طرز تهيه :
تمام مواد را ساطوري کرده به طوري که سعي شود زير دندان احساس نشود. ( مي توانيد در غذاساز ريخته و خرد کنيد) سپس سس را به مواد اضافه کرده ، شکر و سرکه را نيز افزوده و به مدت نيم تا 1 ساعت در يخچال قرار مي دهيم تا مزه مواد خوب به خرد هم برود.

اين سس رو وقتي درست مي کنم خيلي ها از مزه اش تعريف مي کنند. البته من سيرش رو زياد مي کنم يه کم تند ميشه . خوردنش ديگه کار هرکسي نيست. ولي اين مقداري که نوشتم مناسبه .
نوش جان کنيد.

بوراني بادنجان




مواد لازم:
بادنجان................................ 2 عدد متوسط
سير ................................... 5 تا 7 حبه بزرگ
ماست ................................. 300 گرم
نمک ، فلفل و آويشن................ به ميزان لازم 
هويج .................................. 1 تا 2 عدد کوچک

طرز تهيه :
ابتدا بادنجان ها را روي گاز يا منقل کبابي کرده . پوست آن را جدا و ساطوري مي کنيم. سپس سير و هويج را نيز ساطوري کرده در ظرفي نسبتاً گود ريخته و ماست را به همراه نمک ، فلفل و آويشن به آن اضافه مي کنيم و مي گذاريم در يخچال به مدت 1 تا 2 ساعت بماند تا مزه بادنجان و سير خوب به خورد ماست برود.
بوراني خوشمزه اي است . امتحان کنيد. عکسي ازش نداشتم . ببخشيد.

سه‌شنبه، آبان ۵

کرپ کالباس (رولت کالباس )





مواد لازم برای تهیه کرپ:

 شير ..................................... يک لیوان  

آرد........................................  نصف لیوان 

تخم مرغ ................................  سه عدد 

نمک  و فلفل ............................ به مقدار لازم

 زعفران حل شده ....................... مقداری (ضرورتي هم ندارد)

 کره ذوب شده .......................... به اندازه دلخواه

مواد لازم برای داخل کرپ:

ژامبون  - سس مایونز -  خیار شور -  جعفری خورد شده  -  فلفل دلمه ای ( از هر کدام به ميزان لازم )


طرز تهيه :

ابتدا آرد را الک کرده سپس با شیر مخلوط و با همزن برقی خوب میزنیم تا خوب يک دست شود. سپس تخم مرغها را به آن اضافه کرده و دوباره هم می زنیم و در آخر هم کره ذوب شده را همراه با نمک و فلفل و زعفران اضافه کرده دوباره با همزن می زنیم.

در ماهیتابه کمی روغن ریخته سپس از مایه آماده شده به اندازه دلخواه ( نباید زیاد کرپ کلفت باشد ) ریخته بعد ماهیتابه را از اجاق گاز برداشته توسط دست حالت دورانی میدهیم تا مایه حالت ماهیتابه رو به خود بگیرد بعد از آنکه شکل دایره ای شد روی اجاق گاز گذاشته تا سرخ شود وقتی دیدیم که مایه از کناره های اجاق جدا شد اون موقع می فهمیم که سرخ شده توسط کاردک کمی بر میگردانیم تا ببینیم سرخ شده یا نه اگر مورد پسند نبود کمی هم میگذاریم تا سرخ شود بعد توسط قاشق بر میگردانیم تا طرف دیگرش هم سرخ شود بعد از اینکه کامل سرخ شد. در سینی گذاشته تا سرد شود.(يه وقت نذاريد بسوزه ) همين که خودش رو گرفت کافيه.

مي گذاريم تا کمي خنک شود.

 سپس روی کرپ آماده را با سس مایونز پوشش میدهیم بعد جعفری و خیار شور و فلفل دلمه ای را روی آن پاشیده سپس ورقه های کالباس رو روی مواد میگذاریم در آخرسر هم توسط دست کرپ را به حالت رول درآورده و میگذاریم در یخچال به مدت نیم ساعت یا بیشتر خودش رو بگیرد و در پايان روي رولت را نيز سس مايونز مي زنيم . سپس برای سرو به حالت رولت برش می دهیم. 

نکته 1: از مواد تهیه کرپ سه عدد کرپ دایره ای شکل متوسط به دست می آید.


نکته 2:  برای مواد داخل کرپ که نوشته شده به اندازه لازم منظور بستگی به سلیقه فرد است و نیز میتوانید به صورت لقمه ای در آورید.




دوشنبه، آبان ۴

شيريني نخودچي


مواد لازم:

پودر قند.............................................. 200گرم

روغن قنادي(جامد) .................... 200 گرم - من روغنش رو از قنادي خريدم

زعفران آب کرده  .............................. 1 قاشق غذا خوري

وانيل ................................................. نصف قاشق چايخوري     

آرد نخودچي ................................... 400 گرم  

خلال پسته ..................................... 50 گرم براي تزئين

طرز تهيه:

ابتدا پودرقند و روغن را داخل همزن مي‏ريزيم و خوب مخلوط مي‏کنيم تا جايي که رنگ آن سفيد شود. سپس زعفران آب کرده و وانيل را اضافه مي‏کنيم. در مرحله بعد آرد نخودچي را اضافه مي‏کنيم.

تاجايي خمير را ورز مي‏دهيم که خوب در دست حالت بگيرد. خمير که آماده شد با وردنه خمير را روي ميز به قطر يک و نيم سانتي متر و به صورت مستطيل شکل پهن مي‏کنيم.

خلال پسته را به روي آن بصورت يکنواخت مي‏ريزيم بعد وردنه را روي آن مي‏کشيم تا پسته به خمير بچسبد.

با قالب خمير را به سليقه خود قالب زده و داخل ديس با فاصله از هم مي‏چينيم و در داخل فر با درجه 180 قرار مي‏دهيم. حدود 15 دقيقه زمان مي‏برد تا شيريني آماده شود.

شيريني ها بعد از 4 - 5 ساعت که کاملاً خنک و سفت شدند قابل استفاده هستند.