سه‌شنبه، آبان ۲۶

هويج پلو

اين دستور را براي فرزانه ، دختر خاله عزيزم که درخواست کرده بود گذاشتم. ميدونم که عاشق اين غذايي . (توي پرانتز بگم اين بدبخت بي نوا هر وقت ميومد خونه مامانم اينا ما هويج پلو داشتيم و  اونم اصلاً اين غذا رو دوست نداشت. شانسش بود . ما بدون قصد و غرض و بدون اينکه بدونيم مياد خونه مون اين غذا رو درست مي کرديم و آخرش هم اينقدر به خوردش داديم که حالا ديگه از اين غذا خوشش اومده . راست و دروغش رو نميدونم!)

هويج ‌پلو از جمله پلوهاي مخلوط قديمي است كه معمولا آن را با هويج فرنگي‌اي كه رنگ نارنجي تيره‌‌تري دارد، مي‌پزند تا پلو ظاهر خوش‌رنگ و لعاب‌تري داشته باشد. ولي با هويج معمولي هم مي توان آن را درست کرد.

 مواد لازم براي 4 نفر:

- هويج .........................نيم کيلو

- برنج ......................... 4 پيمانه

- شكر............................3/4 پيمانه

- روغن مايع ...................به ميزان لازم

- گوشت چرخ كرده يا مرغ ..500 گرم

- زعفران .......................يك قاشق چاي‌خوري و مقداري اضافي براي روي برنج

- پياز ...........................دو عدد

- دارچين .......................نصف قاشق سوپ‌خوري

- نمك .........................به ميزان لازم

طرز تهيه:

ابتدا هويج ها را به صورت خلالي درآوريد.يا با رنده درشت رنده کنيد. هويج ها را در روغني که خوب داغ شده تفت دهيد . پس از آن شکر را در يک پيمانه آب جوش حل کرده و به هويج اضافه کنيد و بگذاريد تا خلال هويج ها کمي بپزد. بعد کمي از زعفران را به آن اضافه کرده و پس از يکي دو جوش زير گاز را خاموش کنيد. پياز را در گوشت چرخ کرده رنده کنيد . نمك و دارچين را نيز به گوشت اضافه كنيد و خوب ورز دهيد. سپس آن را به صورت كوفته‌هاي ريزي درآوريد. داخل تابه‌اي كمي روغن بريزيد و كوفته ريزه‌ها را در روغن قرار دهيد و روي اجاق گاز بگذاريد تا تفت داده شود. كوفته ريزه‌ها را به مخلوط هويج خلال شده اضافه كنيد.(البته مي توانيد در پايان پخت غذا کوفته هاي گوشت را جداگانه روي برنج بريزيد.)

برنج را آبکش کنيد . براي ته ديگ مي توانيد از خود هويج استفاده کنيد ( براي اين کار ، هويج هاي بزرگ را به صورت طولي برش دهيد. سعي کنيد هويج ها نازک نشوند) يا از سيب زميني استفاده کنيد. حالا يک لايه برنج و يک لايه هويج ها را بريزيد و همين طور تا پايان برنج ادامه دهيد. برنج را دم کنيد. هويج پلوي شما آماده است.

نکته 1 : به جاي گوشت مي توانيد از مرغ هاي تکه شده استفاده کنيد .

نکته 2 : من پيازداغ رو هم به هويج هام اضافه مي کنم. چون عاشق پيازداغم. اگه دوست داريد اضافه کنيد در غير اين صورت نيازي نيست.

نكته3: با توجه به اينكه هويج پلو داراي شيره شكر است و اين شيره به ته ديگ نيز منتقل مي‌شود، احتمال سوختن اين غذا از ديگر پلوهاي مخلوط بيشتر است. بنابراين يا زير اجاق گاز را بسيار كم كنيد يا اينكه از شعله پخش‌كن استفاده كنيد. معمولا حدود 3 ربع ساعت، زمان كافي‌ براي دم كشيدن اين پلو خواهد بود

۲ نظر:

ssoheili گفت...

ظاهرش که خیلی اشتها آوره. ممنون

فرزانه گفت...

مرسی که دستورشو گذاشتی
تو شکر می ریزی؟ من اون وقتا که درست می کردم شکر نمی زدم.
طعمش شیرین می شه یعنی مثل شیرین پلو؟